Бележник
Покажи повече Добавете
Бележник Покажи повече
  • За да потърсим вместо вас
  • Обадете се безплатно на
0800 155 33

Защо хората мразят работата си?

Защо хората мразят работата си?
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

"Ако имах работа, нямаше да се оплаквам. Важното е да имам постоянна заплата" - така разсъждават безработните и е напълно разбираемо. Но не всеки, който има "постоянна заплата" е доволен, защото удовлетвореността от работата не се измерва единствено в броя банкноти в края на месеца.
Оказва се, че немалко хора буквално мразят работата си и това се отразява не само на психическото, а и на физическото им здраве, пише сп. Forbes.


Ето и кои са 10 най-често срещани причини за това. Колко от тях са ви до болка познати?
1. Липса на уважение от шефове и колеги. Гледат на вас като средство за трупане на пари или производство, а не като човешко същество.
2. Нямате осигурени ресурси (техника, информация, организация), за да си вършите адекватно работата.
3. Работодателят гледа с пренебрежение на личния ви живот и не изпитва никакво състрадание и емпатия към вас дори в тежки семейни ситуации.
4. Шефът ви е тиранин, който на всичкото отгоре няма никакви качества да бъде на тази позиция и не изпитвате никакво уважение към него.
5. Писнало ви е да ви лъжат (за бонуси, почивки, увеличение на заплатата, увеличаване на екипа и т.н).
6. Нямате визуална идея за бъдещето си в тази фирма нито увереността, че шефовете ви правят правилното нещо от лична и бизнес гледна точка.
7. Писнало ви е от "политики" и интриги в офиса.
8. Смятате, че не ви плащат достатъчно и се чувствате експлоатирани.
9. Сблъсквате се с тромавите структури във фирмата и всеки ден буквално трябва да се борите, за да придвижите идеята или проекта си напред, макар че той носи много дивиденти на компанията.
10. Трябва да ходите на пръсти всеки божи ден, защото се трудите във враждебна среда, където и стените имат уши и само една лека "стъпка" на криво и може да доведе до сериозни проблеми или дори уволнение.

След като веднъж сте осъзнали, че си губите времето на погрешното място сред погрешните хора, вие вече сте направили голяма крачка напред. Не е нужно да напуснете работата си на другия ден или да си направите регистрация във всички сайтове за търсене на нова работа.
Запазете спокойствие и обмислете какво искате да правите оттук нататък. Заслужавате работа, в която ще се чувствате добре и удовлетворени, а не просто ще толерирате. Големите промени не са лесни, но си заслужават! Можете да получите повече свобода, уважение, лично време, адекватно заплащане, страхотни колеги и шефове, знания, развитие и всичко онова, което ви липсва.
Звучи ви прекалено добре, за да е истина?
"Да си брокер в АДРЕС е като наркотик - веднъж започнеш ли я, нищо не може да те накара да се откажеш!", често казва мениджърът на Адрес недвижими имоти - Кантора Люлин, Мариета Ангелова, която е една от многото открила своята професия мечта.
Попитайте свой познат, приятел или роднина, който работи в АДРЕС защо и колко е пристрастен към работата си. А ако отговорът ви хареса, не се колебайте да пуснете CVто си ТУК или да отправите запитване към HR отдела на компанията на hrteam@ address.bg.
За повече информация можете да посетите и Фейсбук страницата на Адрес - Твоят нов работен Адрес 

Здравейте,
Моят АДРЕС ви помага да търсите имоти бързо и лесно:

Само на присъединилите се към „Моят АДРЕС” се ангажираме да изпращаме актуална информация и добри съвети, които ви помагат да сключите изгодна сделка. Не пропускайте тази полезна възможност, регистрирайте се сега!

Оставете това за друг път

Success
Браво! Успешно се присъединихте към Моят АДРЕС.
На посочения email бе изпратено писмо. За да активираме регистрацията ви е необходимо да кликнете на линка в това писмо. Благодарим ви!

Ние се ангажираме да предоставим на клиентите си добри съвети, които ще им помогнат да сключат изгодната за тях сделка.

Отказвам се


Паролата е изпратена на
посочения email адрес.